Generell studiekompetanse – KOLON

Generell studiekompetanse

Når du skal søke høyere utdanning, trenger du generell studiekompetanse. De vanligste måtene å få generell studiekompetanse på er med vitnemål fra videregående, 23/5-regelen eller yrkesfag med påbygging.

 

Vitnemål fra videregående

Alle fagene du må ha for å få vitnemål fra videregående, kan du ta hos KOLON. Du velger selv hvilke programfag du vil ta, slik at det passer best mulig med studieplanene dine videre.

En av rådgiverne våre hjelper deg med å planlegge og fordele fag på en måte som passer for deg. Når du har bestått eksamen i alle fagene, får du et vitnemål som viser at du har oppnådd generell studiekompetanse.

Det kan være en eksamen eller noe som ikke gikk helt etter planen. Ikke la et enkeltfag være mellom deg og drømmestudiet. Er du usikker på hvilket fag du mangler, så er det bare å ta kontakt med en av våre rådgivere så hjelper vi deg videre.

 

Få nytt vitnemål etter at du har tatt opp fag

For privatister som tidligere har fått vitnemål som elev, skal den videregående skolen som skrev ut det opprinnelige vitnemålet, også skrive ut det nye vitnemålet til privatisten.

For privatister som ikke tidligere har oppfylt kravene til vitnemål, er det den fylkeskommunen der privatisten sist fikk standpunktkarakter i et fag, som skal skrive ut vitnemålet.

For privatister som ikke tidligere har fått standpunktkarakter i videregående opplæring, eller sist fikk standpunktkarakter i et fag i en skole godkjent etter privatskoleloven, kan privatistkontoret i din fylkeskommune skrive ut vitnemålet.

 

Påbygg til generell studiekompetanse

Har du fagbrev eller har gått 3 år yrkesfag på videregående, kan pakken Påbygg med fagbrev være veien til generell studiekompetanse. Denne pakken passer også for deg som er lærling, og som ønsker å oppnå generell studiekompetanse underveis i læretiden.

Har du bestått 2 år yrkesfag, men mangler fagbrev og studiekompetanse, kan pakken Påbygg uten fagbrev være veien til et ferdig vitnemål og studiemuligheter.

 

For deg som har avbrutt og ikke fullført videregående

Dersom du har bestått Vg1 eller Vg2 men ikke påbegynt Vg3, vil du ikke ha fullført videregående opplæring. Her kan det være flere måter for å oppnå generell studiekompetanse. Du kan enten velge å ta opp fagene som du mangler. Her kan en av våre rådgivere hjelpe deg til å finne ut din vei til studiekompetanse.

En annen vei til studiekompetanse er 23/5-regelen. Ved hjelp av denne regelen så kan du få generell studiekompetanse på 1 år. Du kan begynne på fagene i god tid før du fyller 23 år. Du kan ikke søke høyere utdanning under denne reglen, før året du fyller 23 og dekker kravet til praksis. Vil du vite mer om  23/5-pakken.

Sale

Unavailable

Sold Out