Eksamen – KOLON

Eksamen

Oppmelding til privatisteksamen

Selv om du har meldt deg opp til å ta fag via en privatistskole, er du selv ansvarlig for å melde deg opp til eksamen. Vi på KOLON har ikke lov til å gjøre dette for deg, men er selvsagt behjelpelig med oppmelding om du skulle trenger hjelp.

 Det er veldig viktig at du husker å melde deg opp til riktig(e) fag, velger riktig fagkode og sørger for å melde deg opp til både skriftlig og muntlig eksamen i de fagene som krever dette. På udir.no finner du en god oversikt over de ulike fagkodene:

Det er fylkeskommunen som arrangerer og gjennomfører privatisteksamen. Som privatist er du selv ansvarlig for å melde deg opp til eksamen.

 

Frist for oppmelding til eksamen

 • Vårsemesteret: 1. Februar.
 • Høstsemesteret: 15. September.

 

Eksamensavgift

Se oppdaterte priser på udir.no.

  Eksamensavgiften er per eksamen, ikke per fag. I de fagene hvor det er både muntlig og skriftlig eksamen (for eksempel engelsk vg1) må en altså betale dobbelt.

  NB: For at påmeldingen skal være gyldig må du ha betalt eksamensavgiften innen fristen. Det er viktig å merke seg at en betaler ved oppmelding, sørg derfor for å ha penger på bankkortet.

   

  Tilrettelegging av eksamen

  Det er mulig å søke om tilrettelegging av eksamen. Skriftlig søknad med relevant dokumentasjon må sendes eksamenskontoret.

  Søknadsfrist for våren er 1.mars (dokumentasjon må sendes innen 20.mars). Søknadsfrist for høsten er 1.oktober (dokumentasjon må sendes innen 20.oktober).

  NB: Husk å søke om tilrettelegging av eksamen i den fylkeskommunen hvor du skal avlegge eksamen.

   

  Eksamensformer:

  Skriftlig:

  Datoen for de skriftlige eksamenene er lik over hele landet. I noen fag er det også forberedelsesdag. Du finner forberedelsesheftet på udir.no klokken 9 én arbeidsdag før selve eksamen.

  Stedet du skal ha eksamen blir publisert på privatistweb.no ca. 2 måneder før. Sensuren på skriftlig eksamen blir offentliggjort ca. 6-8 uker etter eksamen er avlagt, du mottar sms når resultatet er tilgjengelig på privatistweb.no.

   

  Muntlig:

  Muntlig privatisteksamen foregår på kveldstid, og varer i 20-30 min med tilsvarende forberedelsestid.

  Tid og sted for eksamen offentliggjøres på privatistweb.no ca. 1 måned før du skal avlegge eksamen. Man får vite karakteren på de muntlige eksamenene rett etter utført eksamen.

   

  Muntlig-praktisk:

  På en muntlig-praktisk privatisteksamen gjennomføres på kveldstid. Her skal du vise at du kan beherske både teorien i tillegg til praktiske øvelser. Dette gjelder spesielt labforsøk i realfagene og ulike aktiviteter i kroppsøving. Denne eksamenen varer i 30-45 min med omtrent like lang forberedelsestid.

  Tid og sted for eksamen offentliggjøres på privatistweb.no ca. 1 måned før du skal avlegge eksamen. Man får vite karakteren rett etter utført eksamen.

   

  Hva gjør du med de nye karakterene dine?

  Når du får karakteren din etter eksamen, må du bestille kompetansebevis fra eksamenskontoret. Dette kan du legge ved når du søker høyere utdanning.

  Om du ønsker karakteren inn på vitnemålet, må du ta kontakt med din gamle videregående skole.

  Har du karakter i faget fra før, er det alltid den beste karakteren som er gjeldende.

   

   

  Alt om privatisteksamen finner du på udir.no.

   

  Er du fortsatt usikker på noe i forhold til eksamen, ta gjerne kontakt med oss!

  Sale

  Unavailable

  Sold Out