Hvorfor KOLON

Bruk de grønne pilene for å se flere videoer

EN SERIØS OG ENGASJERT PRIVATISTSKOLE

KOLON har mer enn 30 års erfaring fra utdannings- og kursvirksomhet – som skal komme deg til gode. Gode lærere, nyoppussede lokaler og smart teknologi. Alle tavlenotatene til læreren, kan du få på egen mobil – mens læreren skriver. I tillegg tar vi i bruk streaming, podcast og andre verktøy, for at du skal få mest mulig ut av læringen. (Les mer i fanene over.)

Om du er i tvil om veien videre, ta kontakt, for: Vi kan både eksamen, vitnemål, regelverk, studiemuligheter og arbeidsmarkedet. Og vi er opptatt av at du skal nå DINE mål – ikke alle andre sine. Vår styrke ligger i å bevisstgjøre deg hvilke muligheter du har i en jungel av karriere- og utdanningstilbud. Vi gir kvalifiserte råd og veiledning som hjelper deg å finne din vei.

Vi har valgt å starte egen skole, fordi vi tror det er viktig å anerkjenne privatiser som noe mer enn en i mengden, og har valgt å ansette lærerene som mener det samme og som ønsker at elevene våre skal lykkes. Og vi har valgt å satse på smarte teknologiske løsninger som støtter oppunder dette, og å inngå samarbeid med bedrifter som ønsker å bidra med innblikk i arbeidslivet (gjennom hospiteringer eller bruk av høyteknologiske lab’er), og med muligheter for å delta i frivillig arbeid for å kunne bygge CV. Også er vi opptatt av trivsel, og har fokus på at dere skal kunne både mingle og jobbe på skolen også utenom øktene.

Vi ønsker så inderlig at du skal lykkes, og at du skal finne SMARTE måter å jobbe på.

KOLON er fleksibel og vi strekker oss derfor langt for at du skal få muligheten til å studere:

når du vil,
hvor du vil
og hvordan du vil.

KOLON er den naturlige arenaen når du:

 • Skal fullføre ditt vitnemål
 • Vil forbedre karakterer
 • Ønsker å ta påbygg
 • Har behov for en mentor til å lose deg gjennom studiene
 • Trenger en personlig lærer

 

Vår kunnskap danner grunnlaget for at du skal lykkes.

Vi tror på formidlingsmagi og en annerledes tilnærming til læring.
Vi tror på viktigheten av et nytenkende og godt læringsmiljø.
Vi tror på deg og at du kan nå dine målsetninger,
og vi vet vi har kunnskapen du trenger for å lykkes!

Med gode verktøy blir det både lettere og morsommere å lære, og å undervise.

 

KOLON er opptatt av å hente frem det beste hos både lærere og privatister. For å få skape gode opplevelser og resultater, har begge grupper ting som må ligge i bunn: GODE VERKTØY!

SMART Kapp

Hos KOLON får du notatene rett i lommen med SMART Kapp!

 

Det er bare å begynne å skrive med en tørr-slette markør. Alle du har invitert kan se hva som blir notert på egen telefon, datamaskin og nettbrett. Notatene kan lagres med et trykk, slettes og gjentas. Det er en tavle og en personlig organisator i ett. Du vil aldri gå glipp av noe igjen.

 

SMART Board

Smartboardene til KOLON er kraftige, multitouch interaktive tavler, der lærere og elever virkelig samarbeide.

 

Med enkle, intuitive hånd- og fingerbevegelser kan man skrive, tegne og manøvrere innholdet i leksjonene. Man kan kaste, rotere og zoome inn, eller styre programmer – uten å få tilgang til menyene på skjermen.

Canvas LMS

Da vil valgte Canvas LMS hadde vi lett verden rundt etter den beste læringsplattformen, med fokus på innovasjon og videreutvikling.

 

Canvas er enkelt å bruke, og systemet legger til rette for å hente frem det beste hos både lærer og privatist. Læreren kan skape engasjement hos privatistene gjennom skjermen.

 

I tillegg kan du se undervisningsøktene på nytt – så mange ganger du vil frem til eksamen!

Vi vet at det finnes ulike type studenter; enkelte er selvgående og motiverte mens andre ønsker tett oppfølging.  Det er nettopp dette mangfoldet som gjør at vi har stor tro på oppfølgingsprogrammet vårt KOLON:KOMPLETT

 

Dette unike oppfølgingsprogrammet har som intensjon å sikre våre studenter en opplevelse av mestring.  Basert på våre tidligere erfaringer ser vi et tydelig behov for å gi studentene de verktøy som trengs for å nå egne mål  –  og ikke minst for å bli stolt av seg selv.

KOLON:KOMPLETT er gratis for alle våre studenter og inkluderer:

 • Studierådgivning
 • Studieteknikkurs
 • Eksamensmestringskurs
 • Begeistringsminstre
 • Mulighet for å bygge CV
 • Leksehjelp

DNV GL Bergen Laboratories
Vi samarbeider med selveste DNV GL, tidligere Veritas.Våre privatister skal få utføre forsøk i deres splitter nye laboratorier i Forskningsparken på Marineholmen – designet for å levere en ny generasjon tjenester! DNV GL ønsker å være en brobygger mellom studier og arbeidslivet. Kanskje får våre privatister anledning til å være med DNV GL å se teknologien i laboratorium OG i det virkelige liv.

Fløyen
Vi samarbeider med en av Bergens største turistattraksjoner. 320 moh. skal stier, natur og vær inntas. Deler av undervisningen i kroppsøving og naturfag vil ta plass akkurat her. Gled deg, dette blir en annerledes og spennende form for læring. I tillegg ønsker Fløyen å hjelpe KOLONs privatister å bygge CV gjennom frivillig arbeid på deres mange spennende arrangementer.

Boklisten
Privatister ved KOLON får rabatterte priser ved kjøp av bøker ved Boklisten, du har også anledning til å låne bøker, til en rabattert pris. Lånte bøker returneres Boklisten når du er ferdig med boken. Boklisten er også interessert i å kjøpe skolebøker av deg. 

Norli
Privatister ved KOLON får rabatterte priser ved kjøp av bøker ved Norli. 

Treningssentre
Det er mange grunner til å trene, men visste du at trening også bedrer hukommelse, reaksjonstid og konsentrasjon? Aerobe aktiviteter stimulerer den fremre del av regionen i hjernen som er assistert med oppmerksomhet og evne til å jobbe mot et bestemt mål. Så hvorfor ikke kombinere privatistkurs med trening? Vi har gode dusjmuligheter hos KOLON, og har samarbeid med flere aktører:

SiB City
Våre privatister og ansatte får rabatterte priser hos SiB City. Privatister får medlemsskap til kr 349,- pr mnd i stedet for kr 579,-, og ansatte får medlemskap til kr 499,-. Vi kan nevne 200M2 med åpent område for funksjonell trening, Bergens best utstyrte frivektsområde, tredemøllesal med 40 møller, sykkelsal, gruppetreningssal, egen PT sone, innovasjon med Prama 3.0, steambad og badstue etc. Og ikke minst tar det 20 sekunder å gå fra KOLON til SiB City. Er man SiB City-medlem kan man også få kr 500,- i rabatt ved våre kurs.

Fight & Fitness
Våre privatister og ansatte får rabatterte priser hos Fight & Fitness i Fjøsangerveien, med medlemsskap fra kr 349,- pr mnd. Meld deg gjerne opp til en gratis prøvetime. Vi kan necne 480M2 totarenoverte lokaler, nytt og moderne ventilasjonsanlegg, store garderober med dusj og badstu, 2 mattebelagte treningssaler, fitreningsavdeling med vekter, apparater, TRX, boksesekker m.m. Fight & Fitness har et bred treningstilbud som passer alle, enten målet er å komme i god form, lære selvforsvar eller bli like sterk som supermann. Er man Fight & Fitness-medlem kan man også få kr 500,- i rabatt ved våre kurs.

Biblioteket
Vi har grupperom og barbord langs vinduene der du kan lese, jobbe og kose deg, men biblioteket er også et fantastisk sted å være. Bare et steinkast unna KOLON finner du Bergen offentlige bibliotek. Et fantastisk flott bygg med alt du kan tenke deg av bøker, musikk, aviser og trivelige kroker til fordypning i pensum.

 • DNV GL Bergen Laboratories
 • Fløyen
 • Myreze
 • Boklisten
 • Norli
 • Kvarteret
 • Rusta
 • SiB City Treningssenter
 • Fight & Fitness
 • Telering

…med flere.

KOLON er en bedrift som brenner både for formidling og mennesker, noe som reflekteres i våre fantastiske medarbeidere.

Vi har valgt å håndplukke våre lærere gjennom auditions fordi vi ønsker å se hvordan de oppleves «live» i klasserommet.  Dette sikrer at lærerne våre har egenskaper som gjenspeiler KOLONs pedagogiske profil og kan skape formidlingsmagi.

KOLON er på jakt etter dyktige formidlere med faglig tyngde, som kan skape engasjement og samtidig se den enkelte, slik at våre studenter oppnår best mulig resultat

Kort oppsummert er det kun de beste lærerene som får jobb hos KOLON.

Vi er opptatt av at KOLON skal være et godt sted for både læring og trivsel.

Derfor har vi valgt å pusse opp lokalene våre helt fra bunn.
Lokalene er topp moderne, med store vindusflater, grupperom og teknisk utstyr for å sikre deg en god skolehverdag. Vi har også en koselig sofakrok, barbord langs vinduene og kaffe fra Bergens kaffebrenneri.

Skolens eget podcastrom, kan du som privatist bruke både for å lære – og for å ha det litt gøy.

Lokalene har også totalt 6 dusjer, så du kan trene før eller mellom økter.

 

Et sted å lære – et sted å være.

Skolen ligger supersentralt, og midt mellom to bybanestopp (Bystasjonen og Nygård).

Vi ligger et steinkast unna alt, og du kommer deg hit med både bybane, buss, sykkel og bil.

 

Stikk innom da vel!

KOLONhjørnet - kunde

 • Sentral beliggenhet
 • Nyoppussede og moderne lokaler
 • Minglerom – et sted å treffes og drikke god kaffe
 • Podcastrom – lær og ha det gøy når du lager radio!
 • Grupperom og leseplasser

Kolon_Norsk_comp

Kontakt oss
 • Agnes Mowinckelsgate 6, 5008 Bergen
 • 922 33 000
 • kolon@kolon.no
 • Kurs dagtid, kveldstid og helger
 • Smarte teknologiske løsninger
 • Streamet undervisning tilgjengelig frem til eksamen
 • Kvalifiserte rådgivere og ingen sure kontordame
 • Eget podcastrom
 • Nyoppussede lokaler med koselig mingleareal
 • Konkurransedyktige priser
 • Lånekassegodkjent

 

Del gjerne denne siden: